În vederea implementării în plan naţional a Proiectului „Fii avocat în şcoala ta!” aprobat de Comisia Permanentă a UNBR, în şedinţa din data de 05.02.2022, vă solicităm sprijinul în desfăşurarea următorului plan de acţiuni:

 

  1. Publicarea prin toate mijloacele (pe site / la sediul baroului / reţele de socializare / whatsapp etc. ) în intervalul 07.02.2022 - 09.02.2022, a anunţului de recrutare / înscriere a colegilor avocaţi în cadrul echipelor de proiect; înscrierea se va face în perioada 09.02.2022 – 20.02.2022;

Notă: pot fi înscrişi şi avocaţii care fac parte din alte barouri.

  1. Desemnarea coordonatorului de proiect se va face prin Decizia Decanului, până la data de 14.02.2022;

 

  1. Selecţia avocaţilor ce vor compune echipa de proiect se va face de către Consiliul Baroului cu participarea coordonatorului de proiect, până la data de 28.02.2022;

 

  1. Se recomandă discutarea încheierii unor protocoale de colaborare cu inspectoratele judeţene şi / sau unităţile de învăţământ până la data de 01.03.2022. Draftul acestora va fi comunicat prin e-mail de către Departamentul de educaţie juridică în şcoli, prin intermediul secretariatului UNBR.

 

Ataşăm prezentului e-mail Fişa atribuţiilor Coordonatorului de proiect de la nivelul fiecărui Barou, precum şi criteriile minimale de selecţie a avocaţilor înscrişi.

Conţinutul anunţului de înscriere va fi următorul:

FII AVOCAT ÎN ŞCOALA TA!

Uniunea Naţională a Barourilor din România invită colegii avocaţi să se înscrie în Proiectul „Fii avocat în şcoala ta!” în perioada 09.02.2022 – 20.02.2022.

Înscrierea se va face prin e-mail, la adresa (se va insera adresa de email a baroului).

Se pot înscrie avocaţii care îndeplinesc următoarele condiţii minimale:

  • Să fie avocat definitiv;
  • Să se bucure de o bună reputaţie socio-profesională;
  • Să nu aibă aplicate sancţiuni disciplinare în ultimii 5 ani;
  • Să nu înregistreze restanţe la plata taxelor şi contribuţiilor profesionale.

Selecţia echipei iniţiale de proiect se va realiza de către Consiliul Baroului _____ până la data de 28.02.2022.

Proiectul se fundamentează pe participarea voluntară şi neremunerată a avocaţilor selectaţi. Prima etapă se va derula în perioada 15.03 – 15.06.2022 şi constă în susţinerea de către avocaţi a unor tematici sub forma a 5 module de câte o oră desfăşurate în cadrul programei de dirigenţie (sau a altor materii, în funcţie de protocol), pentru întreaga perioadă.

Precizăm faptul că programul va fi variabil, în funcţie de orarul şcolar, raportat la clasele / unităţile şcolare partenere – program de dimineaţă sau de după-amiază, iar tematicile vor fi abordate unitar, având la bază materialele puse la dispoziţie de UNBR.”

 

Cu aleasă consideraţie,

 

Av. dr. Traian Briciu

Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România

Fişiere ataşate
◄ Înapoi
|
|
|
|
|
|